Om oss

Rubinen är en av de värdefullaste ädelstenar som finns. Den går att putsa och få den gnistrande fin precis som alla barnen i klass 3C.

Den här bloggen har vi i klass 3C, tillsammans med vår lärare och vår skolbibliotekarie, på Örnaskolan i Hylte kommun startat. På den här bloggen kommer vi att berätta om böcker vi läst. Vi kommer att göra det på olika sätt.

Tanken med klassbloggen

Det hela började med att Marie, vår klasslärare, berättade för Maria vår skolbibliotekarie att flera elever tyckte det var lite tråkigt att ha läseboken som läsläxa. Därför bestämde vi oss för att alla fick välja en skönlitterär bok att läsa i en kvart om dagen. Vi tycker det är viktigt att ha läslust!

Maria föreslog att vi ska ha en klassblogg där vi kan skriva boktips både till varandra men också till andra barn och vuxna som kan vara intresserade. Vi vill också att våra föräldrar ska läsa vår blogg.

Vi i vår klass vet att det är viktigt att kunna läsa men också att förstå vad vi läser därför vill vi läsa på olika sätt och olika texter. Vi läser i läsgrupper, vi läser bänkbok i skolan och vi läser böcker en kvart om dagen hemma.

Läsfixarna hjälper oss att förstå texter. För att bli bra läsare behöver vi läsa mycket och ofta.

 

Annonser

2 thoughts on “Om oss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s