Upphovsrätt och källkritik

När vi gick i tvåan lärde vi känna Emma och Snytkorven som var huvudpersoner i ett material från Myndigheten för skolutveckling, Nosa på nätet – De första stegen mot ett vaket nätanvändande av Åsa Kronqvist. Då lärde vi oss att ha ett nyfiket och kritiskt förhållningssätt till Internet. Upphovsrätt och källkritik har vi fortsatt arbeta med och ett av sätten har varit att skapa denna blogg.

Vi har valt att inte ha fotografier på oss själva. De bilder vi har i bloggen är antingen våra egna eller så har vi frågat om lov att få använda bilden.

Vi har kontaktat bokförlagen och frågat om vi får använda bilder på bokomslagen när vi ger boktips. Det är bokförlagen som har upphovsrätten till bokomslagen och vi fick deras tillåtelse.

När Maria letade bilder på rubiner hittade hon en mycket fin bild som varit i en tidning. Maria mailade och frågade om vi fick använda den men tyvärr fick hon inget svar. Därför letade hon vidare och hittade en bild på Flickr som hade Creative Commons licens.

Bilden med rubiner i vår header har vi hämtat från Flickr. Bild: Rubine av fotografen Alice Chodura, Oceacetaceen, licens Creative Commons BY SA 88x31 .

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s